Fiskesemester

oktober 12, 2019

Det viktigaste för den perfekta fiskesemestern är självklart fiskelycka, men det kan man inte alltid rå på. Men det finns mycket som du kan göra för att semestern ska bli lyckad – oavsett hur stora fiskar som nappar.

Fiskesemester

För många är fiskesemestern en av årets höjdpunkter. Om du har bra fiskevatten i din närhet kan det vara själva naturen eller fisksorten som särskilt lockar, men om du bor i en stad eller inte har stora fiskemöjligheter är det hela upplevelsen som drar. Om det är din första fiskesemester finns det mycket att tänka på: vilka vatten, vilken fisk, stuga eller tält? Om du gjort flera längre fisketurer kan det vara roligt att testa en ny upplevelse.

Förutom din fiskeutrustning och tillhörande kläder, är det klokt att packa ner finare vardagskläder för att gå på restaurang, kaffetermos och ett par bra och fotvänliga Rieker skor – de har skor för alla fötter och tillfällen!

Pimpla

Många gånger när vi tänker på fiske ser vi en å framför oss, vilket också är det vanligaste och enklaste sättet att fiska på, men det finns många intressanta alternativ. Om du gillar vinter kan du testa på att pimpla. Att pimpla innebär att du fiskar på en frusen sjö genom att borra ett hål i isen. Du använder ett pimpelspö med maggot fäst i kroken. För att få napp i det tämligen stillastående vattnet under isen måste du röra spöt uppåt emellanåt. För många fiskefantaster i inlandet är pimpelfiske en del av vårvintern. Ett tips är att hyra stuga med möjlighet att också hyra snöskoter. Då tar du dig både lätt ut på isen och har också en ”möbel” att sitta på. Tänk på att smörja in dig med solskydd, då vårvinter med snö är som att vara vid stranden på Gran Canaria.

Norge

Om du gillar lax eller hälleflundra kan du åka till Norge och fiska i havet. Det är både ett roligt och billigt sätt att få mat på bordet – förutom själva semestern i Norge som självklart har ett pris. Du bör planera hur du ska ta hem fisken genom att ta med stora kylbagar och is. Du kan ibland frysa in fisken på hotellet eller stugbyn där du också fixat fiskekort – du bör dock kolla upp alla sådana detaljer i förväg. Du kan också spara pengar genom att ta med dig så mycket mat som möjligt från Sverige, som bröd, mjukost, snabbkaffe och pasta.

Hösten

En fin tid att åka på fiskesemester är på hösten. Förutom att hösten är en mycket vacker tid ute i naturen, så är det också lågsäsong på boenden. Det finns många fina kanotvatten i Sverige som också är perfekta för den fiskeintresserade. Om du har jaktlicens kan du kombinera dina två intressen och få den ultimata semestern!