Annan utrustning som kan vara bra

december 10, 2018

När man är ute och fiskar har man inte tillgång till allt som man har hemma, om man inte har en riktigt stor fiskebåt vill säga. I sin fiskeväska bör man alltid se till att ha med en välfylld förstaförbandslåda. I denna bör man alltid ha kompresser, gasbinda, plåster, huvudvärkstabletter, och gärna några andra typer av bandage. En bra sax, kniv samt en avbitartång bör också alltid vara med när man fiskar. Tången kan till exempel användas för att knipsa av en krok som fastnat i ett finger eller liknande.

Skyddsglasögon eller solglasögon bör också vara med, både för att de skyddar mot solen, men också mot flygande krokar vid flugfiske. Detta särskilt om barn är med och fiskar.

Om man är ute och fiskar kan det också vara bra att ha med extra kläder och det är särskilt viktigt om man har barn med sig då de lätt blir nerkylda.

Under en lång fisketur kan det också vara bra att ha med lite att dricka och äta. Under en kall dag värmer choklad gott, och under sommaren är det viktigt att dricka när om man svettas.